Pandemi sonrası ilk uluslararası hasta kabulünü hastanemiz gerçekleştirdi

Türkiye’nin ilk uluslararası sağlık turizm belgelerinden birine sahip olan Atlas Üniversitesi Medicine Hastanesi Uluslararası Hasta Merkezi, pandemi döneminde ülkemize sağlık turizmi ile gelen ilk hasta olan Etiyopya uyruklu M.I. (60)’yı Irak’tan getirdi.

Medicine Hastanesi Uluslararası Hasta Merkezi, Sağlık Bakanlığı ve UHSAŞ’ın belirlediği kriterler ve yazışmaları çok kısa sürede tamamlayıp, özel bir uçak ambulans ile hastanın transferini gerçekleştirerek bir ilke imza attı.

Beyin damar tıkanıklığı geçirdiği için vücudunun yarısı felç olan hastanın tedavisine ülkemizde başlandı.

Önümüzdeki normalleşme sürecinde, Türkiye’nin covid mücadelesinde katettiği yol ve gelişmiş altyapısı sebebiyle sağlık turizmi açısından büyük talep görmesini beklediklerini söyleyen Medicine Hastanesi Başhekimi Dr. Çağrı Serdar Elgörmüş, sözlerine şöyle devam etti: “2019 yılı içerisinde yaklaşık 18.000 yabancı uyruklu hastanın tercihi olan Atlas Üniversitesi Medicine Hastanesi’nin hekim kalitesi ve lojistik altyapısının Avrupa ortalamasının çok üstünde olduğu bir gerçek. Sadece kendi vatandaşlarımıza değil, sağlık turizmi kapsamında Türkiye’de sağlık hizmeti almak isteyen tüm hastalara hizmet vermeye devam edeceğiz.”

TurkishEnglish