Yeni normalin yeni mesleği!

Koronavirüs gündeminde karşımıza çıkan ‘dezenfeksiyon’ kavramı Atlas Üniversitesi’nde önemli bir MYO programı olarak yerini aldı.

Türkiye’de Dezenfeksiyon, Sterilizasyon ve Antisepsi bölümünün yer aldığı ikinci üniversite olan Atlas Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Kadriye Karahangil, koronavirüs ile birlikte hayatımıza giriş yapan ‘dezenfeksiyon’ kavramının eğitimde de gündeme geldiğini anlatıyor:

‘Türkiye’de Sterilizasyon, Dezenfeksiyon ve Antisepsi Teknikerliği bölümünde nitelikli eleman sayısı çok sınırlı. Bu eğitimi veren ikinci üniversiteyiz. Daha önce Hacettepe Üniversitesince açılan bu yeni program, henüz hiç mezun vermedi. Şimdiye kadar bu önemli görevi farklı disiplinlerden/branşlardan gelen profesyoneller yürütüyordu. Pandeminin hayatımıza girmesiyle bize hatırlattığı bazı gerçekler bu programa duyulan ihtiyacı ve alana verilen önemi arttırdı. Sadece sağlık kurumlarında değil, bir çok sektörde ihtiyaç duyulan bu alan, önemini giderek arttıracağa benziyor. Program mezunlarının çok kolay iş bulacağını düşünüyorum. Ayrıca mezunlarımızı büyük ölçüde kendi hastanelerimizde istihdam edeceğiz.

Programın mezunlarını vermeye başlamasıyla bu durumun bu alan için de söz konusu olacağı bir gerçektir. Dolayısıyla bu alanda nitelikli teknik iş gücü açığı açısından bakıldığında öğrencilerimizin istihdam problemi yaşamayacağını düşünüyoruz‘ diyor.

Program mezunları isterlerse Dikey Geçiş Sınavı ile Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Biyoloji, İş Sağlığı ve Güvenliği ve Sağlık Yönetimi lisans programlarına geçiş yapabilirler.

TurkishEnglish