Hayat Eve Sığar (HES) kodu hakkında önemli duyuru!

Değerli Öğrencilerimiz ve Misafirlerimiz

Sizlerin de bildiği üzere Koronavirüs salgınıyla mücadelede hastalık tanısı konulmuş ya da temaslı durumdaki kişilerin toplumdan izole edilmesi de bu süreçte üzerinde durulması gereken en önemli hususlardan biridir. Bu doğrultuda, bulaşma riskinin azaltılması ve hastalık tanısı konulan kişiler ile temaslı durumundaki kişilerin tespit edilerek izolasyona tabi tutulmalarının temin edilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığınca “Hayat Eve Sığar (HES)” uygulaması geliştirilmiş olup söz konusu uygulama toplumun her alanında yaygın olarak kullanılmaya başlanmış, birçok alanda ise kullanımı zorunlu kılınmıştır.

Sizlerin ve toplum sağlığını korumak adına Üniversitemize girişlerde de, 05.10.2020 tarihinden itibaren “Hayat eve sığar (HES) kodu” uygulaması zorunlu olarak kullanılmaya başlanacaktır.

HES Kodunuz T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen sistemler üzerinden üretilmektedir ve üretilen HES Kodları ile ilgili sağlık bilgileri T.C. Sağlık Bakanlığı kontrolünde olup, T.C. Sağlık Bakanlığı servisleri üzerinden belirli aralıklarla sorgulanarak girişiniz ile ilgili bir engel olup olmadığı kontrol edilecektir.

HES Kodunuzu;

Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması ( IOS ve Android) ile,

¬ 2023 kısa numarasına göndereceğiniz SMS ile;

¬ HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS göndererek,

¬ TC kimlik numarası 97, 98, 99 ile başlayan kişiler; HES yazıp aralarına boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. kimlik numarası, doğum yılı ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS göndererek,

¬ E-Devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresinden alabilirsiniz.

05.10.2020 Tarihi itibariyle, geçerli bir HES kodunuz olmadan yerleşkemize girişlere izin verilmeyeceğinden, zamanı  verimli kullanmak için daha önceden HES kodu almanız sizler açısından verimli olacaktır.

HES kodu almayan öğrenciler/misafirler yerleşke giriş kapısında yukarıda belirtilen adresten kişisel telefonlarıyla HES kodlarını alıp görüntüleyeceklerdir. Bu görüntü ekranı güvenlik görevlisine gösterilerek (risksiz olunması halinde) yerleşkeye giriş yapılabilecektir.

TurkishEnglish