2020-2021 Hibrit Eğitim Öğretim yılı açılışımızı gerçekleştirdik

Her bölümün ve her öğrencinin farklı eğitim ihtiyaçları göz önünde bulundurularak online ile yüz yüze eğitimi dengeli bir şekilde birleştiren yenilikçi ‘Atlas Hibrit’ eğitim sistemiyle bu yıl ilk öğrencilerini ağırlayan Atlas Üniversitesi’nde 2020-2021 eğitim & öğretim yılına başladık. Akademik ve idari açılış toplantısında konuşan Mütevelli Heyeti Başkanımız Yusuf Elgörmüş, yeni kurulan bir üniversite olmaları dolayısıyla pandemi ile birlikte eğitim sistemine gelen yeni kriterlere çok kolay adapte olduklarının altını çizdi.

Sosyal izolasyon kurallarına elverişli geniş kampüste dersliklerde ilk öğrencilerle buluşan Elgörmüş, ‘Yeni kurulan bir üniversite olarak pandemi sürecinde altyapımızı ilk baştan itibaren buna göre organize edebilme fırsatı yakaladık. Bu konuda kendimize güvenimiz tam. Kampüsümüzde tüm alanları sosyal mesafeli şekilde planladık ve kapasitemiz yüksek olmasına rağmen kişi sayımızı öğrenci başına 200 m2 alan düşecek şekilde ayarladık. Böylelikle öğrencilerimiz sağlıklı şekilde eğitim alabilecek. Bu anlamda süreci görerek ilerleyebildiğimiz için mutluyuz. Pandemide tabii ki risk her zaman var, ama biz kampüs içinde altyapımızla, önlemlerimizle riski minimize ettik. Ulaşımda veya sosyal alanlarda risk olabilir, fakat üniversite kaynaklı bir risk olmayacağını düşünüyoruz. ’ dedi.

Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Batuhan Özay ise pandemi gölgesinde eğitime adapte olma süreçlerini anlatırken ‘Öğrencilerimiz bizim aynamız. Onlarla buluştuğumuz, birlikte bir yola çıktığımız için çok heyecanlıyız. Biz öğrencilerimize dokunmayı, onları görmeyi seviyoruz. Pandemide sürecin dezavantajları tabii ki oldu. Yeni kurulduğumuz için bizim şansımız süreci yaşayarak yeni sistemler geliştirebilmek oldu. ‘Atlas Hibrit’ eğitim sistemimiz, online derslerde öğrencileri derslikte hissettiren, interaktif yapısı olan özel bir sistem. Bu sistemle maksimum verimle gerçekleştireceğimiz uzaktan derslerin yanı sıra yüz yüze eğitim de kontrollü bir şekilde eklenecek. ‘ dedi.

TurkishEnglish