Geçtiğimiz 70 Yılda Kore Yarımadasında Neler Değişti?

İstanbul Atlas Üniversitesi, Atlas Grad Enstitüsü, 20 Kasım 2020 Cuma günü Kore Savaşı’nın 70. yıl dönümü anısına bu savaşın dünya politikaları, ekonomileri, toplumları ve kültürleri üzerindeki etkilerinin değerlendirildiği bir web seminerine ev sahipliği yaptı.

T.C. Seul Büyükelçisi (Kuzey Kore’ye de akreditedir.) Ersin Erçin, Kanada’nın Ankara Büyükelçisi Jamal Khokhar, Korean War Veterans Memorial Foundation’ın yönetici müdürü James R. Fisher, Hanyang Üniversitesi’nden Profesör Hee Soo Lee ve UC Santa Cruz Üniversitesi’nden Profesör Christine Hong’un katıldığı web seminerinin açılış konuşmasını İstanbul Atlas Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Yusuf Elgörmüş yaptı. Onun ardından söz alan İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Batuhan Özay ise Güney Kore ve Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerine vurgu yaptıktan sonra sahneyi moderatöre, Atlas Grad Enstitüsü’nün genel müdürü Gökhan Coşkun’a bıraktı.

Etkinliği izlemek için tıklayınız.

TurkishEnglish