Tıp ve Sağlık Bilimlerinin Geleceği Tartışıldı

İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Engin Ulukaya ile 24 Aralık 2020 Perşembe günü Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Bilir’in moderatörlüğünde, ‘Tıp ve Sağlık Bilimlerinin Geleceğini’ tartışıldı.

Etkinlikte, ilaç direncinin önümüzdeki yıllarda ön plana çıkacağı, akılcı ilaç kullanımı hakkında bilgi birikiminin artırılması gerektiği yönünde görüşlerden söz edildi.

Hastalıkların takibi, tedavisi ve planlamasında özellikle ‘chip’ teknolojisi olmak üzere gelişen teknolojileri takip etmenin hekimlerin yararına olacağı, yüksek teknolojik tanı ve tedavi yöntemlerinin uygulanmasında yakın takipte olunması ve ona göre tıp ve sağlık eğitiminin şimdiden programlanması gerektiğine de vurgu yapıldı.

Kök hücre, hücresel ve bireye özgü tedavi model ve metotlarının gelişeceği öngörüldüğünden hekimlerin ve diğer sağlık personellerinin bu doğrultuda kendilerini sürekli olarak yenilemeleri gerektiği gibi konular üzerinde önemle duruldu.

Online gerçekleşen etkinliğe katılım yoğun oldu.