2021 YKS 2.Ek Yerleştirme Kayıt Dönemi

Atlas Üniversitesi ailesine katılan yeni üyelerimiz, aramıza hoş geldiniz. Heyecanlı bekleyişiniz sonucunda Üniversitemize katılmanızdan dolayı çok mutluyuz. Kayıt dönemi için tüm bilgileri sizler için hazırladık. Aşağıda bulunan bilgiler dışında aklınıza takılan tüm soruların yanıtlarını hem webchatden hem de 444 34 39 numaralı Çağrı Merkezimizi arayarak öğrenebilirsiniz.

Kayıt Dönemi Sık Sorulan Sorular

2021 Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları; E-Kayıt 26 - 31 Ekim 2021, Üniversitemize gelerek bizzat kayıt 26 Ekim - 1 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur (Elektronik kayıt hariç üniversitelerdeki kayıt işlemleri, resmi iş günlerinde ve çalışma saatlerinde yapılır.)

26 - 31 Ekim 2021 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinden e-devlet şifreniz ile giriş yaparak e-kayıt işlemini gerçekleştirebilir ya da kayıt için gerekli evrakları temin edip 26 Ekim-1 Kasım 2021 tarihleri arasında üniversitemize gelerek kesin kayıt işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Her iki kayıt işleminden önce mutlaka http://ois.atlas.edu.tr/ogrenciler/onlineilkkayit/ adresinden ön kayıt işleminizi tamamlamanız gerekir.

http://ois.atlas.edu.tr/ogrenciler/onlineilkkayit/ adresinden ilk kayıt işleminizi tamamladıktan sonra e-kayıt ile kaydolmak istiyorum seçeneğini seçip, https://odeme.atlas.edu.tr/ adresinden T.C kimlik numarası ile giriş yaparak eğitim-öğretim ücretini kredi kartı ile ödemeniz veya belirtilen banka hesaplarına yatırmanız gerekmektedir. Bu işlem bittikten sonra www.turkiye.gov.tr adresinden e-devlet şifreniz ile giriş yaparak kesin kayıt işleminizi tamamlayabilirsiniz.

E-devlet şifrenizi, üzerinde T.C. kimlik numaranız bulunduğu fotoğraflı bir kimlik (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) ile ibraz ederek yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerinden alabilirsiniz.

E-devletten kesin kayıt işleminizi gerçekleştirdikten sonra tekrar kayıt için üniversitemize gelmenize ve herhangi belge getirmenize gerek yoktur. Kaydını tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktıyı da yine e-devlet üzerinden alabilmektedir.

Aynı anda örgün iki ön Lisans programı veya iki lisans programına kayıtlı olan öğrenciler ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan mezuniyet bilgisi sorgusunda engel yaşayan öğrenciler, elektronik kayıt işlemlerini yapamayacaklardır.

Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.

2021 Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre üniversitemiz programlarına yerleşen öğrencilerimiz ilk önce mutlaka http://ois.atlas.edu.tr/ogrenciler/onlineilkkayit/  adresinden ilk kayıt işlemini tamamlamalıdır. E-Devlet üzerinden kayıt yaptırmayacak, üniversitemize gelip kayıt işlemlerini tamamlayacak öğrencilerimiz de doldurdukları ilk kayıt başvuru formunu ve yine aynı ekrandan ulaşabilecekleri beyan formlarını imzalı olarak getirmelidirler. Bu belgeler ile gelmediğiniz takdirde üniversitemizdeki kayıt işlem süreciniz uzayacaktır.

ÖSYM tarafından belirlenen tarihler aralığında kayıt yaptırmanız gerekmektedir, bu süre içerisinde başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

YKS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmişseniz, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değilsiniz. Ek yerleştirme ilk yerleştirme sonucunda hiçbir yükseköğretim kurumuna yerleşmemiş öğrenciye verilen haktır, ikinci kez kullanamazsınız.

Kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde (26 Ekim-1 Kasım 2021) üniversitemize geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2021 tarihine kadar ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyen adayların geçici kayıtları silinecektir.

Kayıt hakkı kazanan adayların (e-devlet üzerinden e-kayıt yapacaklar hariç) kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Adayın kendisi olmadan kayıt yapılmayacağı gibi posta ile de kayıt yapılmayacaktır.