‘Cerebellum TEAM’ Teknofest’de!

Atlas Üniversitesi Teknofest 2021’de

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi-Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri ilk elemeyi geçerek Teknofest 2021’de yarışmaya hak kazandı.

‘Elektroensefalografi ile Hiperaktivite, Davranış Bozuklukları ve Konsantrasyon Bozukluluğuna Yenilikçi Çözüm’ başlığı ile yarışmaya katılan öğrencilerimiz TEKNOFEST 2021 Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Ön Değerlendirme Raporu sonucunda ön eleme aşamasını tamamladı. Bilgisayar Mühendisliği 1 sınıf öğrencileri; Ahmet Emin KOLBASAR, Elif Deniz ÜÇEL, Eray YILDIZ, İbrahim Arda BEYAZTAŞ, İlkcan ÜSTOĞLU ve Mert Ali KURTARAN’ın katıldığı takımın adı ‘Cerebellum TEAM’. Proje danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Recep Duranay proje ile ilgili olarak; ‘Beyin dalgaları aktivitesinin elektriksel yöntemle izlenmesini ölçen Elektroensefalografi(EEG) ya da Beyin Çizgesi Yöntemi ile konsantrasyon bozukluluğu, hiperaktivite ve davranış bozuklukları gibi oldukça yaygın görülen hastalıkların tespitinin tasarlanan ve normal durumlarda doğrusal bir yol izleyen bir robotun yönündeki sapmalar ile ortaya konulması amaçlıyoruz’ dedi.

Biyoteknoloji ve İnovasyon Yarışmasına Üniversite ve üzeri seviyesi-Proje kategorisinden 144 takım yarışmacı takım yer aldı. Teknofest 2021’in finalisti Eylül ayında belli olacak.