Atlas Üniversitesi basın mensuplarını Vadi Kampüste ağırladı

İstanbul Atlas Üniversitesi basın mensuplarını Atlas Vadi Kampüsü’nde ağırladı

Üniversitemiz, basın dünyasından değerli editörleri Atlas Vadi Kampüsü’nde ağırladı.

Üniversitemizin Türkiye’de eğitime yeni bir bakış açısı getirmenin verdiği dinamizm ve merakla çıktığı yolu anlatmak üzere düzenlenmiş olan basın lansmanına çok sayıda gazeteci katıldı.

Ev sahipliğini Üniversitemiz Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Yusuf Elgörmüş ve Rektörü Prof. Dr. Mustafa Küçük’ün yaptığı basın toplantısında pandemi gölgesinde akademik yılın değerlendirilmesi yapıldı. Öğrencilerin farklı eğitim ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çevrim içi (online) ve yüz yüze eğitimi dengeli bir şekilde birleştiren yenilikçi “Atlas Hibrit” modeliyle proje tabanlı, tematik ve öğrenci merkezli eğitim sistemi anlatıldı.

Bazı basın mensuplarının da çevrim içi olarak katılım sağladığı toplantıda Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Yusuf Elgörmüş: “Bir tıp doktoru olarak asistanlığımdan bu yana nitelikli, bilimsel altyapısı güçlü gerçek bir üniversite kurmak hayalimdi. Medicine Hastanesinde de bu hayali gerçekleştirmek için adımlar attık. Daha önce hastanelerimizde konferans salonları, derslikler, kütüphane, asistan odaları, öğrenci staj odaları gibi hazırlıklar yaptık ve hastane işletmeciliğinde de eğitime ve uygulamaya önem verdik. Yıllar içerisinde çok sayıda öğrenciye staj imkânı sağlayarak özellikle tıp ve sağlık eğitiminin bir parçası olduk. En büyük yatırım insana yatırımdır.” sözleriyle duygularını dile getirdi.

İlk akademik yılında 14 öğrenci projesinin TÜBİTAK desteği almaya hak kazandığı Üniversitemiz, bu başarısıyla vakıf üniversitelerinde en çok projesi kabul edilen ilk 3 üniversite içinde yer aldı. Desteğe hak kazanan öğrencilere ve yol gösteren akademisyenlere teşekkürlerini ileten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Küçük, “Pandemi süreci mevcut eğitim sistemimizi hızlı ve köklü değişimlere doğru yöneltti. Teknoloji alanında yaşanan gelişmelerle dönüşen eğitim dünyası online çözümlerle yeniden şekillendi. Tüm gelişmiş teknolojik altyapımızla yeni sisteme entegre olduk. Atlas Hibrit’te teknolojiyi, eğitimin temel ilkeleriyle bütünleştirip öğrenci odaklı eğitim anlayışını hayata geçirdik. Sanal gerçeklik teknolojisiyle öğrencilerimiz kendilerini dersliklerde gibi hissederek eğitime dâhil olabildi. Dersliklerimiz hibrit eğitime yönelik olarak revize edilerek görüntü, ses ve akıllı tahta sistemleriyle donatıldı. Online eğitimi daha verimli bir şekilde yürütebilmek için “Atlas Glas” kameralı gözlük sistemini kullandık. Öğretim üyelerinin laboratuvarda yaptıkları uygulamalar ve deneyleri senkron ve online olarak öğrencilere aktardık ve böylelikle uygulama derslerinin verimliliğini artırdık.” dedi. Rektör Küçük, ilk yılda 23 öğrencimizin Çift Anadal eğitimi almasının da kendilerini gururlandırdığını belirtti.

Basın mensuplarının büyük ilgisini gören toplantı, soru cevap kısmından sonra kampüs turu ile son buldu.