İstanbul Atlas Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı açılış töreni gerçekleşti.

İstanbul Atlas Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı açılış töreni gerçekleşti.

İstanbul Atlas Üniversitesi akademisyenleri, idari personelleri ve öğrencileri 2021-2022 Akademik Yılı Açılış töreninde bir araya geldi.

Eğitime, bilime ve araştırmaya yön veren, yenilikçi, uluslararası düzeyde tanınan ve kabul görmüş öncü bir üniversite olmayı amaç edinen Atlas Üniversitesi 2021-2022 akademik yıl açılışını 11 Ekim’de Atlas Vadi Oditoryum’daki tören ile gerçekleştirdi.

Öğrenci Konsey Başkanı Damla Demir’in de konuşmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Mustafa KÜÇÜK yaptı.   ‘Büyük gelecekleri hayal etmek ve bunu yetenek haline getirmek her zaman bilimin ve aynı zamanda öğrenmenin merkezinde olmuştur. Geleceği inşa etmek size yeni nesil Atlas Üniversitesi Öğrencilerine bağlı olacak. Iş dünyasında, siyasette, akademide ve toplumda yarın liderleri olmak için okuyorsunuz’ diyen Prof. Dr. Mustafa KÜÇÜK pandeminin içinde büyük bir uyum sağlayarak eğitimin mükemmel bir şekilde tamamlandığını vurgulayan Rektör tüm akademik ve idari personeli de tebrik etti.

Üniversite Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Yusuf ELGÖRMÜŞ’ün Atlas Üniversitesi gelecek vizyonunu değindiği konuşmasında ise 3 temel hedefinden ortaya koydu. Dr. ELGÖRMÜŞ amacının Atlas kültürünü oluşturmak olduğunu vurgularken kalite, uluslararasılaşma ve dil öğrenmeyi önemsediğini belirtti. Mezunlarının sınırları aşabilen bireyler olarak yetiştirilmesini istediğini dile getiren Dr. ELGÖRMÜŞ pratik eğitimleri ve Üniversite hastanesinde  (Medicine HOSPITAL) yapılacak staj ve uygulama eğitimlerinin çok değerli bulduğunu ifade etti.

2020-2021 eğitim-öğretim yılında başarı elde etmiş öğrencilerin plaketlerinin takdimi ile devam eden törene Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt ÖZTEKİN, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet ÇAYIR ve Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa YILMAZ da katıldı. Törende ayrıca Üniversite Akademisyenlerine de 2020-2021 akademik yılında akademik teşvik yönergesi kapsamında yayınlanan bilimsel makalelerindeki başarıdan ötürü plaketleri verildi.