• ATLAS ÜNİVERSİTESİ
  • HABERLER
Atlas Üniversitesi Medicine Hospital Serebral Palsi’de Multidisipliner Güncel Yaklaşımlar Çalıştayı gerçekleştirildi.

Atlas Üniversitesi “Serebral Palsi’li bir çocuğun gücünü asla küçümsemeyin” sloganı ile Serebral Palsi’de Güncel Yaklaşımlar Çalıştayını Üniversite Kampüsü Vadi Oditoryum’da gerçekleştirdi.

Açılış konuşması, Atlas Üniversitesi Medicine Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Çağrı Serdar Elgörmüş’ün yaptığı Çalıştaya 200 den fazla katılımcı ilgi gösterdi. Dr. Elgörmüş:  ‘İhtiyaçtan doğan bu bilimsel toplantılarımızı bu sefer alanının otör isimleri ile birlikte yaparak bilgi paylaşım havuzumuzu daha büyük kitlelerle paylaşmak istedik’ dedi ve yaptığı açıklamada “Oturumlara Başkanlıklarıyla bizlere şeref veren değerli hocalarımız Prof. Dr. Mine Çalışkan, Prof. Dr. Ayşe Resa Aydın, Prof. Dr. Tuncay Centel ve Prof. Dr. Hidayet Akdemir’e teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca Değerli sunum ve katkılarıyla bu bilimsel organizasyonu değerli kılan Uzm Dr Ece Gültekin, Dr Öğrt Üyesi Hande Kızıltaş, Prof. Dr Mehmet Müfit Orak, Doç Dr Akif Albayrak, Doç Dr Timur Yıldırım, Doç Dr Ali Şeker, Dr Öğrt Üyesi Ali Osman Muçoğlu, Uzm Fzt Yeşim Ünveren, Uzm Fzt Senem Şahin Hocalarıma şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa KÜÇÜK de konuşmasında ‘dünyada 17 milyon çocukta, yalnızca İstanbul’da 60 binin üzerinde olduğu tahmin edilmektedir. Bu da azımsanamayacak bir rakamdır. Üniversitemiz Hastanesi Medicine Hospital ev sahiplinde düzenlenen bu çalıştayın çıktılarının bilime hizmet edeceğine inanıyor, başarılar diliyorum’ dedi.

Yirmi yılı aşkın süredir sağlık hizmeti veren Medicine Hospital, 2020 sonu Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan özel ve vakıf hastaneleri listesinde İstanbul’un en büyük 6. Hastanesi seçildi. Hastanenin bünyesinde kurulan merkez ile doğru tanı-takip ve tedavileri için multidisipliner yaklaşım ihtiyacı olan Serebral Palsi’li bireyler geniş ekip kadrosu ile yakından takip ediliyor.

Medicine Hospital’da Çocuk Nöroloji, Çocuk Fizik Tedavi, Çocuk Ortopedi ve Çocuk Beyin Cerrahları ile dil konuşma terapistleri ve ilgili diğer branşların da desteğiyle, son 4 senede 400 den fazla CP sekelli çocukların tedavi ve takip süreçleri de devam ediyor.

Çalıştay sonunda önceden duyurusu yapılan kitap çekilişi gerçekleştirildi. Kazananlara hediyelerini Başhekim Dr. Çağrı Serdar ELGÖRMÜŞ tarafından verildi.