Menü

Sık Sorulan Sorular

  • İstanbul Atlas Üniversitesi ne zaman kuruldu?
    İstanbul Atlas Üniversitesi 2018 yılında kurulmuş olup, 2020- 2021 eğitim öğretim döneminde ilk öğrencilerini kabul etmiştir.
  • İstanbul Atlas Üniversitesinin temel felsefesi nedir?
    İstanbul Atlas Üniversitesi; bireysel farklılıklara saygı duyan, evrensel ve millî değerlere bağlı, özgür düşünceye önem veren, ölçülebilen objektif kriterler doğrultusunda liyakatten ödün vermeyen, akademik etik ve bilimsel derinlikten vazgeçmeyen ve araştırma ve geliştirmeye önem veren bir kurum olma idealini taşımaktadır.
  • İstanbul Atlas Üniversitesi akademik birimleri hangi yerleşkede bulunmaktadır?
    Üniversitemizin fakülte, meslek yüksekokulu ve diğer tüm akademik ve idari birimleri Vadi Kampüs / Kağıthane yerleşkesi içerisindedir.
  • Üniversitenize belirtilen tarih aralıklarında kayıt yaptıramazsam daha sonra yaptırabilir miyim?
    ÖSYM tarafından belirlenen tarihler aralığında kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Bu süre içerisinde başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.
  • Üniversitenize yerleştim fakat bütünleme/tek dersten dolayı mezun olamadım. Kayıt hakkımı kullanabilecek miyim?
    Kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünlemeye veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde üniversitemize geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini açıklanacak tarihe kadar ibraz etmeleri hâlinde asıl kayıtları yapılabilecektir. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyen adayların geçici kayıtları silinecektir.
  • Kayıt esnasında gelemezsem benim yerime yakınım kayıt işlemlerini tamamlayabilir mi?
    Kayıt hakkı kazanan adayların (e-devlet üzerinden e-kayıt yapacaklar hariç) kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Adayın kendisi olmadan kayıt yapılmayacağı gibi posta ile de kayıt yapılmayacaktır.
  • İstanbul Atlas Üniversitesine Dikey Geçiş ile öğrenci kabul ediliyor mu?
    Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu mezunlarının ve diğer üniversitelerin meslek yüksekokulu mezunlarının alanlarıyla ilişkilendirilmiş lisans programlarına Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile devam etmeleri mümkündür. Üniversitemiz ilk öğrencilerini 2020-2021 yılında kabul edeceği için Dikey Geçiş Sınavı ile ilk öğrencilerini 2022-2023 yılında kabul edecektir.
  • İstanbul Atlas Üniversitesinde Çift Anadal (ÇAP) koşulları nelerdir?
    Çift Anadal (ÇAP) koşullarına buradan ulaşabilirsiniz.
  • İstanbul Atlas Üniversitesinde Yabancı Dil eğitimi nasıl gerçekleştiriliyor?
    Üniversitemizde üç farklı amaç için İngilizce programı mevcuttur. Bunlar Yoğun İngilizce Programı, Hazırlık Programı ve YÖK Zorunlu İngilizce Programıdır.
  • İstanbul Atlas Üniversitesi öğrenci değişim olanakları ve programları nelerdir?
    Üniversitemizde Erasmus, Farabi ve Mevlana değişim programları uygulanır. Üniversitemiz ilk yılında Erasmus+ programına dâhil olmak üzere gerekli birimleri oluşturmuştur.
  • Yabancı uyruklu öğrenci başvuru koşulları, kontenjanı ve ücreti nedir?
    Yabancı uyruklu öğrenci başvuru koşulları, kontenjanı ve ücreti hakkında bilgilere çağrı merkezimizden ulaşabilirsiniz.
  • Öğrenim Ücretleri yıllık artış oranı nedir?
    Öğrenim ücretlerindeki yıllık artışlar her yıl enflasyon oranı baz alınarak Üniversitemizin Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir ve uygulanır. Bu oranlar Yüksek Öğretim Kurulunun ilgili mevzuat hükümleriyle güvence altındadır.
  • Mezun olduktan sonra iş bulmama yardımcı oluyor musunuz? Kariyer planlamasında destek olan biriminiz var mı?
    Öğrencilerimizin kariyer planlamasına destek olmak amacıyla kurulan Kariyer Merkezimiz, ilk günden itibaren hedeflerinizi belirlemenizden takibinize ve nihayette hedeflerinize ulaşmanıza kadar mentorluk desteği verecektir. Ayrıca Merkezimizin havuzundan çeşitli staj ve iş ilanlarına ulaşmanız da mümkündür.
  • Atlas Üniversitesinde öğrenci kulübü kurabilir miyim?
    Kulüpler, İstanbul Atlas Üniversitesi öğrencilerini belirli bir tema altında bir araya getiren kolektif oluşumlardır. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı altında kurulan kulüplerin amacı, öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif alanlara katılımını teşvik etmek ve koordine etmektir. Yeni bir kulüp kurmak için her dönem başında en az 10 öğrencinin gerekli formlar ile Sağlık Kültür ve Spor Birimine başvurması gerekir.
  • Atlas Üniversitesi Vadi Kampüsü nerede?
    Hamidiye Mahallesi Anadolu Caddesi No:40 Kağıthane / İstanbul