Menü

Atlas Üniversitesi Heyeti, Azerbaycan Tıp Üniversitesi’nde: İki Üniversite Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

4 Temmuz 2026

Atlas Üniversitesi ile Azerbaycan Tıp Üniversitesi arasında eğitim, bilim, sağlık ve inovasyon alanlarında iş birliğini güçlendirecek önemli bir adım atıldı. Azerbaycan Tıp Üniversitesi'nde gerçekleştirilen görüşmelerin ardından iki üniversite arasında İş Birliği Protokolü (MoU) imzalandı.

İki Üniversite Arasında Stratejik İş Birliği Görüşmesi

Azerbaycan Tıp Üniversitesi’nde, Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak’ın başkanlığındaki heyetin katılımıyla kapsamlı bir iş birliği görüşmesi gerçekleştirildi. Görüşmede, iki ülke arasındaki güçlü stratejik ortaklığın yükseköğretim ve özellikle tıp eğitimi alanındaki yansımaları ele alınırken, üniversiteler arasında geliştirilebilecek ortak projeler değerlendirildi.

Uluslararası İş Birlikleri Eğitim ve Bilimi Güçlendiriyor

Azerbaycan Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gəray Gəraybəyli, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki stratejik ortaklığın yükseköğretim alanında başarıyla sürdüğünü belirterek uluslararası iş birliklerinin üniversitenin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını ifade etti.

Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarıyla gerçekleştirilen iş birliklerinin eğitim kalitesinin artırılması, bilimsel araştırmaların geliştirilmesi ve sağlık hizmetlerinde çağdaş uygulamaların paylaşılması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Gəraybəyli, bugüne kadar çok sayıda iş birliği anlaşması ve mutabakat zaptı imzaladıklarını söyledi.

Bu iş birliklerinin iki ülkenin sağlık sistemleri arasında deneyim paylaşımını güçlendirdiğini belirten Gəraybəyli; modern tıbbi teknolojilerin yaygınlaştırılması, klinik hizmet kalitesinin artırılması ve uluslararası bilimsel araştırma projelerinin geliştirilmesine önemli katkılar sağladığını dile getirdi.

Akreditasyon ve Araştırma Çalışmaları Paylaşıldı

Görüşmede ayrıca Azerbaycan Tıp Üniversitesi’nin kurumsal akreditasyon süreci, eğitim programlarının uluslararası akreditasyon başarıları, yeni akreditasyon hazırlıkları ve yeni bölüm geliştirme çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Heyete ayrıca Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği kapsamında yürütülen Orhun Değişim Programı, Bilimsel Araştırmalar Merkezi’nin faaliyetleri ile girişimcilik ve start-up ekosistemini destekleyen çalışmalar da tanıtıldı.

Atlas Üniversitesi Deneyimlerini Paylaştı

Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak ise Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dostluk ve stratejik ortaklığın eğitim ve bilim alanında da güçlenerek devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Uluslararası iş birliklerinin eğitim kalitesini yükseltme, bilimsel araştırmaları geliştirme ve uluslararası deneyim paylaşımı açısından önemli katkılar sunduğunu belirten Prof. Dr. Kocabıçak, Azerbaycan’daki üniversitelerle iş birliklerini daha da geliştirmeyi önemsediklerini ifade etti.

Prof. Dr. Kocabıçak, Atlas Üniversitesi’nin kuruluş süreci, fakülteleri, eğitim programları, bilimsel araştırma kapasitesi ile tıp ve sağlık bilimleri alanındaki akademik altyapısı hakkında bilgi vererek, genç bir üniversite olmasına rağmen kısa sürede önemli başarılara ulaştıklarını söyledi.

İş Birliği Protokolü İmzalandı

Görüşmelerin sonunda taraflar arasında eğitim, bilim, sağlık, inovasyon ve bilimsel araştırma alanlarında iş birliğini geliştirmeyi hedefleyen İş Birliği Protokolü (MoU) imzalandı.

Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak ile Azerbaycan Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gəray Gəraybəyli tarafından imzalanan protokol kapsamında; ortak akademik çalışmaların yürütülmesi, bilimsel araştırmaların desteklenmesi, bilgi ve deneyim paylaşımının artırılması ile iki üniversite arasında uzun vadeli iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

İlginizi Çekebilecek Kayıtlar:

17 Temmuz 2026

17 Temmuz 2026