Atlas Üniversitesi, MIT Senseable City Lab Çalıştayında Türkiye’yi Temsil Etti

1 Şubat 2024

4 Aralık 2023 tarihinde, MIT Üniversitesi Senseable City Lab ekibi tarafından düzenlenen "Geleceğin Şehirleri Forumu" çerçevesinde gerçekleşen "Decarbonizing Cities" çalıştayına, Atlas Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Yusuf Elgörmüş, Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Kamil Eren ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Metin Aşçıoğlu katılım sağladı.

MIT Müzesi’nde düzenlenen çalıştay, MIT, Harvard Üniversitesi, Boston Üniversitesi ve Wellesley College profesörleri ile Boston Valiliği ve Boston Belediyesi temsilcilerinin yanı sıra sektörün önde gelen isimlerini konuşmacı ve panelist olarak ağırladı. Türkiye’den sadece Atlas Üniversitesi davet edilen bu önemli etkinlik, dünya genelinden birçok üniversitenin temsilcilerini bir araya getirdi. Çalıştay öncesi, katılımcıların tanışması ve kaynaşması amacıyla Boston İtalyan Başkonsolosluğu tarafından bir öğle yemeği düzenlendi. Ayrıca etkinlik sonunda çalıştayda görüşülen alanlarda birçok makaleyi içeren ‘’Atlas of the Senseable City’’ tüm katılımcılara hediye edildi ve kütüphanemizde yerini aldı.

5 Aralık 2023 tarihinde ise, Atlas Üniversitesi heyeti olarak MIT Senseable City Lab ekibi ile bir araya gelerek, gelecekte birlikte gerçekleştirecekleri projeler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantı sonucunda, 2024 yılının ilk çeyreğinde bir MIT Üniversitesi heyetinin Atlas Üniversitesi’ni ziyaret etmesi kararlaştırıldı.

26 Nisan 2024

24 Nisan 2024