Menü

Kozadan Çıkış 2025-2026 Bahar Dönemi Yıl Sonu Sergisi: Genç Tasarımcıların Özgün Proje ve Tasarımları Sergilendi

25 Haziran 2026

Atlas Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen “Kozadan Çıkış: 2025-2026 Bahar Dönemi Yıl Sonu Sergisi”, öğrencilerin yıl boyunca ürettikleri özgün proje ve tasarımları sanatseverlerle buluşturdu.

↓

Atlas Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin geleneksel hale gelen yıl sonu sergisi “Kozadan Çıkış”, bu yıl da öğrencilerin akademik ve yaratıcı çalışmalarını ziyaretçilerin beğenisine sundu. Sergide; Endüstriyel Tasarım, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Görsel İletişim Tasarımı ve Dijital Oyun Tasarımı bölümlerinin yıl boyunca hazırladığı projeler yer aldı.

Sergi kapsamında öğrencilerin tasarım, araştırma, üretim ve geliştirme süreçlerinden geçen projeleri ziyaretçilerle buluşurken, ortaya çıkan çalışmalar genç tasarımcıların mesleki gelişimlerini ve yaratıcı potansiyellerini gözler önüne serdi.

Rektör Prof. Dr. Kocabıçak: “Öğrencilerimizin Gelişimi Geleceğe Dair Umut Veriyor”

Serginin açılışında konuşan Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, ‘Kozadan Çıkış’ serisinin ilkinden bu yana öğrencilerin ve fakültenin sahip oldukları güçlü potansiyeli daha da ileriye taşıyarak önemli bir gelişim gösterdiğini belirtti. Bu istikrarlı ilerlemenin ve ortaya çıkan nitelikli çalışmaların kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade etti.”

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin üniversiteye yalnızca akademik değil, kültürel ve sanatsal açıdan da büyük katkılar sunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kocabıçak, “Fakültemiz, üniversitemize önemli bir renk ve zenginlik katıyor. Bugün burada sergilenen çalışmalar, öğrencilerimizin yeteneklerini, emeklerini ve üretkenliklerini ortaya koyuyor. Gençlerimizin ortaya çıkardığı bu nitelikli projeler, geleceğe dair umutlarımızı daha da güçlendiriyor” dedi.

Prof. Dr. Eylem Şimşek: “Kozadan Çıkıp Kelebek Oldular”

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eylem Şimşek ise sergide yer alan çalışmaların öğrencilerin yıl boyunca yürüttükleri yoğun çalışmaların ürünü olduğunu söyledi.

Endüstriyel Tasarım, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Görsel İletişim Tasarımı ve Dijital Oyun Tasarımı bölümlerindeki öğrencilerin projelerini tasarlayıp geliştirerek önemli bir ilerleme kaydettiklerini belirten Şimşek, “Öğrencilerimizin gelişim yolculuğunu görünür kılmak amacıyla bu sergiyi düzenledik. ‘Kozadan Çıkış’ paradigmasından hareketle öğrencilerimizin süreç içinde dönüşümüne tanıklık ettik. Onlar artık kozadan çıkıp kelebek oldular. Kendileriyle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Üniversite Yönetimi Sergiyi Gezdi

Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Naciye Seymenoğlu Torpil, Rektör Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Sınağ ve Prof. Dr. Engin Gülal, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Zafer Utlu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Arıcı, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eylem Şimşek ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aytolan Yıldırım, Genel Sekreter Yaşar Ös sergiyi gezerek öğrencilerin çalışmalarını inceledi.

Kozadan Çıkış Sergisi Genç Tasarımcıların Başarılarını Yansıttı

Atlas Üniversitesi’nde düzenlenen “Kozadan Çıkış: 2025-2026 Bahar Dönemi Yıl Sonu Sergisi”, öğrencilerin akademik bilgiyle yaratıcılığı bir araya getiren çalışmalarını sergileyerek genç tasarımcıların mesleki yolculuklarındaki gelişimi gözler önüne serdi. Sergi, üniversitenin sanat ve tasarım alanındaki üretken eğitim anlayışını yansıtan önemli etkinliklerden biri olarak dikkat çekti.

İlginizi Çekebilecek Kayıtlar:

3 Kasım 2026

04/11/2026 10:00