Diyabetin Tıbbi Beslenme Tedavisinde Karbonhidrat Sayımı

Online Eğitim

Ücretsiz

Kontenjan: 50/3

Bu program Nisan ayı içerisinde yapılacak şekilde planlanıyor, iletilecek talepler doğrultusunda tarihler revize edilebilir. Eğitim, 1 gün sürecek ve 09.30 - 18.00 saatleri arasında yapılacaktır.

Diabetes Mellitus, dünya çapındaki artan insidansı ile geleceğin en önemli morbidite ve mortalite nedeni olması ihtimali taşır. ABD’de DM, son dönem böbrek yetersizliğinin, nontravmatik alt ekstremite ampütasyonlarının ve körlüğün en sık nedenidir. Prediyabetliler eğer önleyici yaşam tarzı stratejilerine uymazlarsa, tip 2DM ve kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riskleri çok yüksektir. Beslenme eğitimi, DM tedavisinin temelini oluşturur. Başarılı bir diyabet beslenme eğitimi ile hastalığın kontrolü sağlandığı gibi, DM’lilerin kaliteli yaşaması da mümkün olabilir. Tip 2DM’lilerin bazılarında ise bireysel beslenme eğitimi, DM’linin diyabete bağlı oluşabilecek komplikasyonlarının önlenmesinde tek başına etkili olabilir. Ne yazık ki tüm diyabetli kişilere önerebileceğimiz beslenme ile ilgili yaşam tarzı değişikliği için tek bir formül yoktur. Diyabette beslenme eğitiminin temel amacı, beslenme ile ilgili davranış değişikliği oluşturmak ve bunu yaşam tarzı haline getirebilmektir. Önceden hazırlanmış standart diyet kağıtları ile bunu başarmak mümkün değildir. Diyabetliler, kendi hayatları hakkında önemli kararları alıp uygulamak durumundadırlar. DM kontrolünün sağlanması, diyabetlilerde oluşabilecek makrovasküler ve mikrovasküler komplikasyonların önlenmesinde ve geciktirilmesinde son derece önemlidir.

¬ Diyabet, Tanısı, Sınıflandırılması, Komplikasyonlar,  Diyabette Tıbbi Tedavi

¬ Diyabette Tıbbi Beslenme Tedavisi

¬ Temel Karbonhidrat Sayımı

¬ İleri Düzey Karbonhidrat Sayımı ve Vaka Çözümleri

Beslenme ve diyetetik bölümü mezunları

Ülkemizde son on senedir çok sayıda beslenme ve diyetetik bölümü açılmıştır. Bu bölümden mezun olan diyetisyenler, beslenme ve diyetetik kökenli öğretim elemanı yetersizliğinden dolayı ne yazık ki aynı eğitimi alamadıkları için diyabetlilere yeterince destek olamayabilirler ve bu tür eğitimlere ihtiyaç duyabilirler. Özellikle, kan şekerinin yükselmesinin tek nedeni olan tüketilen karbonhidratın miktarı ile ilgili bir yaklaşım olan “Diyabetlilerin Beslenme Tedavisinde Karbonhidrat Sayımı” yöntemini öğrenmeden mezun olmuş diyetisyenlerin sayısı oldukça fazladır. Bu eğitimle beslenme ve diyetetik mezunu katılımcıların diyabet hastalarının beslenmesinde doğru tedaviyi uygulamaları amaçlanmıştır.

İstanbul Atlas Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi eğitimleri için ödeme yaparken aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz;

A-BANKA YOLU İLE ÖDEME

1. Anlaşmalı olduğumuz aşağıdaki banka hesabına EFT veya Havale yoluyla “Ad-Soyad” ve “T.C.Kimlik Numarası” bilgileri açıklama kısmında mutlaka belirtilerek,

HESAP ADIBANKAŞUBE IBAN
İSTANBUL ATLAS ÜNİVERSİTESİT.İŞ BANKASIKOCAMUSTAFAPAŞATLTR390006400000111050903806

B-KREDİ KARTI İLE ÖDEME(1.000 TL’ye Kadar Tek çekim/1.000 TL ve Üstüne 3 Taksit)

1. Mali İşler biriminde*

2. odeme.atlas.edu.tr adresinden, “Ad-Soyad” ve “T.C.Kimlik Numarası” bilgileri açıklama kısmında mutlaka belirtilerek, online olarak kredi kartı ile*

¬ İstanbul Atlas Üniversitesi öğrencilerine %40,

¬ İstanbul Atlas Üniversitesi personeli ve personel yakınına %20,

¬ Grup indirim talepleri için %20,

indirim uygulanacaktır.

Bu eğitimin sonunda "katılım belgesi" verilecektir.

Eğitim Koordinatörü ve Eğitimci
Prof. Dr. M. Emel ALPHAN

Eğitimciler
Prof. Dr. M. Emel ALPHAN

Doç. Dr. Süleyman Hilmi İPEKÇİ

atlas_default_profile1

Uzm. Dyt. Mine TELEK KÜÇÜKTÜTÜNCÜ

Uzman Diyetisyen

Kurs programımıza katılmak istiyorsanız hemen yan tarafta bulunan "Ön Başvuru" Formumuzu doldurabilirsiniz.