Tedarik Zinciri ve Lojistik Yönetimi

Online Eğitim

2.500 TL

Kontenjan: 50/3

Bu program Nisan ayı içerisinde yapılacak şekilde planlanıyor, iletilecek talepler doğrultusunda tarihler revize edilebilir. Eğitim, her hafta Salı ve Perşembe günleri 18.00 - 22.00 saatleri arasında 4 saat olarak yapılacaktır.

Günümüzdeki teknolojik gelişmeler ve küreselleşme, tüm dünyayı birbirine yakınlaştırmıştır. Mal ve hizmetler, maliyetlerin düşük olduğu yerlerde üretilip tüm dünyada satılmaya başlamıştır. Bu ortamda tedarik zinciri üzerindeki her türlü mal, hizmet, bilgi ve para akışları ile lojistik faaliyetlerin yönetimi, işletmelerin rekabet gücünü belirlemektedir. Hızla azalan işletme karlılıkları ise, etkili bir tedarik zinciri yönetimi ile sağlanabilecek maliyet tasarruflarıyla dengelenebilmektedir.

Uluslararası ticaretin alt yapısını oluşturan lojistik sektörünün yeri ve önemi; küreselleşme süreci, iletişim teknolojilerindeki gelişmeler ve ticaretin önündeki sınırlama ve engellerin ortadan kalkmaya başlamasıyla her geçen gün daha da artmaktadır. Özellikle 2020 yılı başından bu yana yaşanan pandemi sürecinde insanların evlerde izole olmasından ötürü e-ticaret hizmetlerinde büyük artış yaşanmıştır. E-ticaret ve sağlık sektöründe pandemi sürecinde yaşanan talep artışı taşıma, depolama ve dağıtım hizmetlerini içerisinde barındıran Lojistik sektörünün önemi bu süreçte daha da öne çıkarmıştır. Tüm bu bilgiler ışığında Tedarik Zinciri Yönetimi ve Lojistik malzemeler ile bitmiş ürünlerin satın alınması, taşınması, dağıtımı ve depolanmasının organizasyonuna adanmış bir disiplindir. Lojistik mühendisliği, bileşen ile sistem tasarımı, onarım kapasitesi, eğitim, yedek parça envanteri, talep geçmişi, depolama ve dağıtım noktaları, nakliye yöntemlerine ihtiyaç duyulduğunda istenen şekilde ve kabul edilebilir maliyette çalıştırmayı hedeflemektedir.

Tedarik Zinciri ve Lojistik Yönetimi sertifika programı, küresel rekabet ortamındaki gelişmeleri izleyebilen, endüstriyel uygulamalara yönelik yaratıcı ve yenilikçi fikirlerin oluşmasını sağlayabilen, sektörün gereksinimleriyle uyumlu, uluslararası düzeyde bilgi ve beceri ile donatılmış insan kaynağının yetiştirilmesine yönelik olarak tasarlanmıştır. Katılımcıların program sonrasında küresel tedarik zincirlerini daha iyi anlayabilmeleri, tasarlayabilmeleri ve daha verimli bir şekilde yönetebilmeleri, programın en temel özelliğidir.

¬ Lojistik ve Lojistik Yönetimi Kavramları
¬ İşletme Lojistiğinin Temel Fonksiyonları Ve Bölümleri
¬ Lojistik Sistemlerin Analizi
¬ İşletmelerde Lojistiğin Yeri
¬ Tedarik Zinciri Yönetimi
¬ Tedarik Zinciri Yönetimi Süreçleri
¬ Stratejik Tedarik Zinciri Faaliyetleri
¬ Envanter Yönetimi
¬ Depo Yönetimi ve Depolama
¬ Ulaştırma Ve Trafik Yönetimi
¬ Lojistikte Müşteri Hizmetleri
¬ Lojistikte Sipariş Yönetimi
¬ Satın Alma Ve Tedarik Yönetimi
¬ Lojistik Performans Değerleme
¬ Lojistik Bilişim Sistemleri
¬ Tedarik Zinciri Yazılımları
¬ E-Tedarik Zinciri Yönetimi
¬ Lojistikte Kuruluş Yeri Seçimi

Lojistik, Tedarik Zinciri Yönetimi, Satın Alma, Planlama, Depolama, Dağıtım, Ulaştırma ve Üretim bölümlerinde çalışan veya çalışacak olanlar programa katılabilirler.

Günümüz dünyasında Lojistik ve Tedârik Zinciri Yönetimi alanındaki çalışmalar hızla gelişmekte, bu konularda çok çeşitli teknolojiler, sistemler ve yöntemler kullanılmaktadır. Ürünlerdeki tasarım,kalite ve fiyatlar arasındaki benzerlikler artmış olup rekabetteki fark hizmetler ile yaratılmaya çalışılmaktadır. Bu çerçevede, daha çağdaş ve ileri lojistik ve tedârik zinciri yönetimi yaklaşımlarının uygulanması gerekmektedir. Bu program genel olarak bu alanda temel bilgileri vermek, temel bilgi ve deneyimi olanlara da daha ileri bilgileri aktarmak üzere tasarımlanmıştır.

İstanbul Atlas Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi eğitimleri için ödeme yaparken aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz;

A-BANKA YOLU İLE ÖDEME

1. Anlaşmalı olduğumuz aşağıdaki banka hesabına EFT veya Havale yoluyla “Ad-Soyad” ve “T.C.Kimlik Numarası” bilgileri açıklama kısmında mutlaka belirtilerek,

HESAP ADIBANKAŞUBE IBAN
İSTANBUL ATLAS ÜNİVERSİTESİT.İŞ BANKASIKOCAMUSTAFAPAŞATLTR390006400000111050903806

B-KREDİ KARTI İLE ÖDEME(1.000 TL’ye Kadar Tek çekim/1.000 TL ve Üstüne 3 Taksit)

1. Mali İşler biriminde*

2. odeme.atlas.edu.tr adresinden, “Ad-Soyad” ve “T.C.Kimlik Numarası” bilgileri açıklama kısmında mutlaka belirtilerek, online olarak kredi kartı ile*

¬ İstanbul Atlas Üniversitesi öğrencilerine %40,

¬ İstanbul Atlas Üniversitesi personeli ve personel yakınına %20,

¬ Grup indirim talepleri için %20,

indirim uygulanacaktır.

Bu eğitimin sonunda "sertifika" verilecektir.

Eğitim Koordinatörü
utkusaglam

Dr.Öğr. Üyesi Utku SAĞLAM

Eğitimciler
ramazanyaman

Prof.Dr. Ramazan YAMAN

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı
canan_olcer_saglam

Dr.Öğr. Üyesi Canan SAĞLAM

utkusaglam

Dr.Öğr. Üyesi Utku Sağlam

ilkaysaracoglu

Dr.Öğr. Üyesi İlkay SARAÇOĞLU

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Kurs programımıza katılmak istiyorsanız hemen yan tarafta bulunan "Ön Başvuru" Formumuzu doldurabilirsiniz.