Atlas Üniversitesinde düzenlenen 3D Ölçme ve Modelleme Çalıştayında çok geniş alanların çok kısa sürelerde coğrafi bilgi sistemlerine entegre edilmesi üzerine sunumlar ve modellemeler gerçekleştirildi.
Atlas Üniversitesinde, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri tarafından “3D Ölçme ve Modelleme Çalıştayı” düzenlendi.
Geomatics Group ve Geoslam Ekibleri işbirliğiyle Creative Labs’ta gerçekleşen çalıştayın açılış konuşmasını Atlas Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Yaman yaparken, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Gülal 3D Ölçme ve Modelleme Yöntemleri adlı sunum gerçekleştirdi. Çalıştay, Geoslam Ekibi yöneticisi Marcellinus Gerardus Maria tarafından Geoslam cihazı ve lazer taraması hakkında yapılan sunum ile devam etti.
Çalıştay öncesinde GeoSlam lidar ölçme cihazıyla tarihi Kağıthane Sadabat Mesire 1 Parkı, tarihi Kağıthane Belediye Binası ve İstanbul Atlas Üniversitesinin iç ve dış mekanlarının lazer taraması ile simülasyonları yapıldı. En önemli özelliği çok geniş alanları çok kısa sürelerde coğrafi bilgi sistemlerine entegre etmesi olarak bilinen Geoslam cihazı ile yapılan taramalarda 3 mekanın taraması 30 dakika gibi kısa sürede tamamlandı. Bu taramalarla Geomatics Group ekibi uygulamalı proje sunumu gerçekleştirirken, Vadi Kampüsü iç mekân taraması anlık olarak yapıldı ve görsel simülasyonu oluşturuldu.
Yurtdışından katılımcıların da yer aldığı çalıştay; Das Bilgisayar, Boğaziçi Firması, Altaş Firması, İmpek Mühendislik, Balıkesir Belediyesi, İSKİ, Atlas Üniversitesi akademisyen ve öğrencileri ile Atlas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Gülal, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim üyesi Recep Duranay, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Beyza Çermikli ve Geomatics Group Genel Müdürü Mehmet Kocamanoğlu’nun katkı ve katılımlarıyla gerçekleşti.