İletişim Atlası

5. KLİNİK NÖROBİLİM KURSU ATLAS ÜNİVERSİTESİ’NDE GERÇEKLEŞTİ

Deep Brain Stimulation Society (DBSociety) ve Ulusal Derin Beyin Stimülasyonu Derneği tarafından Atlas Üniversitesi’nin katkılarıyla “Translasyonel Derin Beyin Stimülasyonu: Mekanizmalar, Klinik ve Teknoloji’’ temasındaki 5. Klinik Nörobilim Kursu, 8-11 Aralık tarihleri arasında Atlas Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Yaklaşık 300 katılımcının yoğun ilgi gösterdiği 5. Klinik Nörobilim Kursu’nda Kurs Direktörleri Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak ile Prof. Dr. Yasin Temel, Deep Brain Stimulation Society Başkanı Abdelhamid Benazzouz ve Prof. Dr. Lee Wei Lim’in ardından Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Küçük Açılış Konuşmasını gerçekleştirdi. Açılış Konuşmasında 5. Klinik Nörobilim Kursu’na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Prof. Dr. Mustafa Küçük, akademik açıdan önemli katkılar sağlayacak uluslararası etkinliklere destek olmak istediklerini vurguladı.

8 Aralık akşamı Atlas Üniversitesi’ndeki Açılış Kokteyli ile başlayan 5. Klinik Nörobilim Kursu üç gün sürdü. Yurt içinden ve yurt dışından 46 konuşmacının yer aldığı kursta Derin Beyin Stimülasyonu uygulamalarında ve klinik pratiğinde yeni gelişmeler, teknolojik gelişimler, vaka örnekleri katılımcılarla paylaşıldı. Atlas Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilen deneysel DBS uygulamaları, nörofizyoloji ve nörostimülatör programlama konularındaki interaktif atölye çalışmalarında katılımcılar uygulama yaptıktan sonra Katılım Belgesi alarak kursu tamamladılar. Kurs direktörleri yaptıkları değerlendirmede, Parkinson hastalığı başta olmak üzere bazı nörolojik ve psikiyatrik hastalıklarda uygulanan derin beyin stimülasyonu ameliyatlarının bilinirliğinin artırılmasının, alanında uzman merkezler tarafından yapılmasının ve bu merkezlerin sayısının çoğaltılmasının önemine dikkat çekti.