İletişim Atlası

COVİD-19 ve Hijyen

Atlas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinin düzenlediği ‘’Öğrenci Sağlık Konferansları’’ dizisi kapsamında, Dr. Öğretim Üyesi Dilek Baykal ‘’COVİD-19 ve Hijyen’’ adlı sunumunu gerçekleştirdi.

Coronoviridaevirüs ailesi, filogenetik yapıları ve virüs ailesinde yer alan diğer virüslerle benzerlik ve farklılıklar hakkında bilgi verildi. Hijyen kavramının tarih boyunca öneminden bahsedildikten sonra Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü önerileriyle maske-mesafe-hijyen kuralına uymanın pandemi süresince önemine değinen Dr. Öğretim Üyesi Dilek Baykal, Literatürde yer alan bilgilere dayandırılarak gerçekleştirilen sunumda maske-mesafe ve hijyene dikkat edilmemesi taktirde pandemi süresinde ortaya çıkabilecek problemlere dikkat çekti.

Konferans youtube canlı yayın üzerinden online gerçekleştirildi.