İletişim Atlası

Deprem ve Yangın Tahliye Tatbikatı

OKUL BİNAMIZDA AYNI ANDA DEPREM ve YANGIN TAHLİYE TATBİKATI YAPILACAKTIR.

30 ARALIK 2022 CUMA SAAT 15:00

DEPREM ESNASINDA BİNA İÇİNDEYSENİZ

Kesinlikle paniğe kapılmayın  Merdivenlere ya da çıkışlara doğru koşmayın

Terasa çıkmayın

Terastan veya Pencerelerden atlamayın

Kesinlikle asansör kullanmayın

Cam kırılmalarına karşı pencerelerden uzak durun

Telefonları acil durum ve yangın bildirmek için kullanmayın

Elektrik düğmelerine dokunmayın, çakmak, kibrit yakmayın

Tekerlekli sandalye kullanıyorsanız tekerlekleri kilitleyerek başınızı ve boynunuzu korumaya alın

Mutfak laboratuvar vb. iş aletlerinin bulunduğu yerlerde ocak fırın vb. cihazları derhal kapatın

Tehlikeli ve dökülebilecek malzemelerden uzaklaşın.

Sarsıntı geçtikten sonra elektrik su gaz vanalarını kapatın.

Sadece çok gerekli eşyalarınızı alarak daha önce tespit edilen yoldan binayı terk edin. Toplanma bölgesine gidin.

Tatbikat , Siren ve Anonsla başlayacaktır.

Deprem uyarısı yapıldığında olduğunuz yerde ezilmeyecek eşyaların yanında  ÇÖK - KAPAN - TUTUN pozisyonuna geçin ve sarsıntının bitmesini bekleyin.

Sarsıntı bittikten sonra 30 saniye bekleyip bulunduğunuz kat ve mahalde fiziki engeli bulunan öğrenci ve personel için destek ve refakat sağlamanız önem arz etmektedir.

Bulunduğunuz yere en yakın noktada tavanlarda asılı olan “ACİL ÇIKIŞ YÖNLENDİRME TABELALARINI”  Takip ederek Üniversite bahçesindeki (AÇIK OTOPARK YANI) toplanma alanına ulaşın.

Toplanma alanına ulaştığınızda size verilen talimatlar doğrultusunda hareket edin ve ikinci bir yönlendirme yapılıncaya kadar sakince bekleyin.

ÜNİVERSİTEMİZDE TOPLANMA ALANI (AÇIK OTOPARK YANI) ÖN BAHÇEDEDİR.

YANGIN ANINDA BİNA İÇİNDEYSENİZ

Telaşa kapılmadan çevrede yangın ihbar düğmesi varsa ona basılmalıdır,

112 nolu telefondan yangın itfaiyeye bildirilmelidir. Yangının adresi en kısa ve doğru şekilde mümkünse yangının cinsi ile birlikte (bina, benzin, ahşap, araç, vb.) bildirilmelidir.

İtfaiye gelinceye kadar mümkünse yangını söndürmek için eldeki mevcut imkanlardan yararlanılmalıdır.

Yangın kapalı alandaysa yayılmasını önlemek için kapı ve pencereler kapatılmalıdır,

Bunlar yapılırken kendimiz ve başkaları tehlikeye atılmamalıdır,

Eğer alevler çoğalmışsa ve binadan çıkış olanaksızsa, yatak altlarına dolaplara saklanılmamalı, pencereden dışarıdakilerle iletişim kurulmaya çalışılmalıdır,

Dumandan boğulmamak için yardım gelene kadar eğilerek ve sürünerek hareket edilmeli, ağız ve burun ıslak bez ya da mendille kapatılarak nefes alınmalıdır,

Duman ve yanık kokusu başka odadan geliyorsa kapılar açılmamalı, kapıya dokunulmamalıdır.

Kıyafetiniz alev almışsa; koşmadan durup yere yatarak yuvarlanılmalıdır. Battaniye türü örtüler alınarak alevler boğulmaya çalışılmalıdır.

Eğer vücudumuzda yanık varsa, hemen soğuk suya tutulmalıdır.