İletişim Atlası

Öğrenci Sağlık Konferansları – Sağlıklı Beslenme

İstanbul Atlas Üniversitesi Öğrenci Sağlık Konferansları dizisinin ikincisi 10 Şubat 2021 tarihinde gerçekleşti. Vadi Kampüsü Oditoryumundan eşzamanlı olarak web canlı yayını yapılan konferansta “Sağlıklı Beslenme” konusu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hülya YILMAZ ÖNAL tarafından anlatıldı.

Sağlığın temeli olan yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanabilmesi için tüketilmesi gereken besin grupları ve miktarları anlatıldığı seminerde daha sağlıklı bir yaşam için yapılması gereken besin seçimlerinden bahsedildi. Yetersiz ve dengesiz beslenme durumunda yaşanabilecek sağlık sorunları da değinilen konferansta çağımızın hastalığı olan obezitenin önlenmesinde yaşam tarzı değişikliğinin önemi vurgulandı. Dr. Öğr. Üyesi Hülya YILMAZ ÖNAL, ‘Popüler diyetleri uygulamaktansa gün içerisinde yapılan davranış değişikliklerinin sağlıklı yaşama katkısının çok daha uygun’ olacağını belirtti.

Öğrenci Sağlık Konferansları serisi devam edecek.