Menü

Bir Meslek Olarak Konferans Çevirmenliği

17 Mart 2026

İstanbul Atlas Üniversitesi İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü tarafından düzenlenen Translation Talks VIII kapsamında, 24 Mart Salı günü saat 12.00’de C5-09 salonunda “Bir Meslek Olarak Konferans Çevirmenliği: Beceriler, Eğitim ve Uygulama” başlıklı etkinlik gerçekleştirilecek.

Etkinliğin konuşmacısı, İstanbul Üniversitesi İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Esra Özkaya Marangoz olacak. Etkinlikte; konferans çevirmenliğinin gerektirdiği temel beceriler, sözlü çeviri eğitimi, mesleki uygulamalar ve sektörel beklentiler ele alınacak. Ardıl ve simultane çeviri başta olmak üzere sözlü çeviri alanının öne çıkan yönleri, akademik ve mesleki boyutlarıyla değerlendirilecek.

Konferans çevirmenliği alanına ilgi duyan öğrenciler ve araştırmacılar için düzenlenen etkinlikte, katılımcıların sözlü çeviri mesleğine ilişkin güncel bilgi edinmeleri ve alanın uygulama boyutuna ilişkin farkındalık kazanmaları amaçlanıyor.

İlginizi Çekebilecek Kayıtlar:

21 Nisan 2026

20 Nisan 2026