Menü

Dr. Öğr. Üyesi Ülfet Uzunkoca, Budapeşte’deki TAOM Konferansı’nda Çalışan İyi Oluşuna İlişkin Araştırmasını Sundu

11 Eylül 2025

Psikoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Ülfet Uzunkoca, 02-05 Eylül 2025 tarihlerinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de, Corvinus Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Yönetim Akademisi Derneği (TAOM) Konferansı’nda, “Workplace Drivers of Subjective Well-Being” başlıklı çalışmayı uluslararası akademik toplulukla paylaştı.

↓

Dr. Öğr. Üyesi Uzunkoca’nın da yer aldığı araştırma ekibinde Doç. Dr. Nihan Birincioğlu, Doç Dr. Hüseyin Çiçeklioğlu ve Phd İlker Çitli bulunuyor.

Çalışmada, çalışanların öznel iyi oluşunu etkileyen örgütsel kaynaklar ve tehdit unsurları, Pozitif Psikoloji ve İş Talepleri–Kaynakları (JD-R) modeli çerçevesinde ele alındı. Araştırma, yenilikçi iklim, psikolojik güvenlik ve iş güvencesizliği gibi faktörlerin çalışan mutluluğunu nasıl şekillendirdiğini ortaya koyarak, iş yaşamındaki çalışan deneyimlerinin çok boyutlu yönlerini görünür kıldı.

Konferans programı kapsamında ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Budapeşte Büyükelçiliği konutunda, Büyükelçi H.E. Gülsen Karanis Ekşoğlu’nun ev sahipliğinde özel bir resepsiyon düzenlendi. Bu etkinlik, akademisyenleri diplomatik temsilcilerle bir araya getirerek uluslararası temsiliyet ve iş birliği açısından önemli bir fırsat sundu.

Bunun yanı sıra, uluslararası akademik dergilerin editörleriyle özel oturumlar da gerçekleştirildi. Academy of Management Review ve Academy of Management Discoveries editörlerinin yürüttüğü yayıncılık atölyesi ile farklı prestijli dergilerin editörlerinin katıldığı “Meet the Editors” oturumları, araştırmacılara yayın süreçleri ve dergi odakları hakkında önemli bilgiler sağladı.

İlginizi Çekebilecek Kayıtlar:

6 Ekim 2026

5 Ekim 2026