Menü

EEG (Elektroensefalografi) Eğitimi

27 Ağustos 2024

İnsan beynindeki elektriksel aktiviteyi ölçmek için kullanılan elektroensefalografi yani EEG, nörolojik sorunların belirlenmesinde dünyada 1940’lardan beri kullanılan güvenli bir testtir. Beyin dalgalarını izleyerek kaydeden EEG sayesinde nöroloji uzmanları birçok hastalık hakkında ön bilgiye sahip olmaktadır.

Düşük elektrik akımları üreten insan beyni, karmaşık bir yapıya sahiptir. Elektroensefalografi (EEG) beyindeki elektriksel aktiviteyi kaydetmek için kullanılan bir testtir. Beyindeki sinir hücreleri tarafından üretilen elektriksel dalgaları kaydeden EEG cihazı, beyindeki işlevsel bozuklukların olup olmadığını ve yerini tespit eder. Gümüş veya altın içerikli alaşımdan yapılmış elektrotların (ince kabloların) jel yardımıyla kafaya yapıştırılmasıyla yapılan test, çok sayıda nörolojik hastalık hakkında fikir sahibi olmak için uygulanmaktadır.

Program Koordinatörlüğünü Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Bilgin Topçuoğlu’nun yaptığı Atlas Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından organize edilen eğitim, nöroloji asistanları ve nöroloji uzmanlarına yöneliktir.

İlgili Bağlantılar

İlginizi Çekebilecek Kayıtlar:

6 Kasım 2024

5 Kasım 2024