Programın gerektirdiği yeterlilikler nelerdir?
Atlas Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünü tercih edecek adayların, şekil ve uzay ilişkilerini görebilen, sabırlı güncel çalışmaları takip eden, çağın sosyal ve kültürel tercihlerini inceleyen kişiler olması başarılarını arttıracaktır.
Program öğrencilerine ne gibi olanaklar sunuyor?
İnsanın psikolojik, sosyolojik ve fizyolojik gereksinimlerini en iyi şekilde karşılamasının kuramsal temelini inşa eden proje derslerinde, teknik ve teorik derslerde elde edilen bilgilerin uygulanması esastır. Eğitimin ilk yılında tasarım metotları, mekân kavramı ve analizi, iç mimari anlatım-iletim tekniklerine giriş yapılırken ikinci yıldan itibaren yapı bilgisi, taşıyıcı sitem bilgisi, malzeme bilgisi, akustik, aydınlatma ve çevre tasarımı gibi derslerle kuramsal bilgilere ağırlık verilecektir. Üçüncü yıldan itibaren restorasyon, tesisat-havalandırma, donatı tasarımı ve çevre tasarımı konusunda uygulamalı çalışmalar önemli yer tutacaktır. Son yılda ise öğrenilen kuramsal bilgilerin pratiğe dönüştürüldüğü bitirme projesi çalıştırılırken engellilere tasarım, rölöve, iş hukuku ve yapı keşfi hakkında da bilgi verilecektir.
Bölümümüz; topluma çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirliği önemseyen, sorumluluk alan, araştırmacı, aynı zamanda bilimsel, sanatsal ve düşünsel boyutları meslek pratiğine dönüştürebilen iç mimar ve çevre tasarımcıları kazandırmayı amaçlamaktadır. Öğrencilerimizin mezuniyet sonrasında “sürdürülebilir tasarım” kavramını sadece mekânsal tasarım, ürün ve malzeme için değil tüm tasarım, üretim ve uygulama süreçlerinde kullanabilecek donanımda olmaları hedeflenmektedir.
Mezunlar hangi alanlarda çalışma olanağı bulabilirler?
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Mezunlarımız, iç mekân tasarımı ve inşaat sektörü başta olmak üzere mobilya, endüstriyel tasarım gibi önemli alanlarda rahatlıkla iş bulabilmekte; inşaat, yapı ve mimarlık şirketlerinde de iç mimar olarak çalışabilmektedir.