Yapay Zeka Diş Hekimlerine Yardımcı Oluyor

2 Şubat 2024

AI bakım ve tedaviye daha adil erişim sağlayarak açığı kapatabilir mi?

Harvard’da düzenlenen Yapay Zeka ve Diş Hekimliği Küresel Sempozyumu’nda görüşlerini paylaşan yapay zeka ve diş hekimliği uzmanları, diş hekimliği uygulamaları, diş hekimliği okulları, ağız sağlığı araştırmacıları ve politika yapıcıların ağız sağlığı alanında yeni ortaya çıkan yapay zeka hareketiyle adım adım gelişmek için kendilerini hızla konumlandırdıklarını söylüyor. , 3-4 Kasım.

Harvard Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı William Giannobile açılış konuşmasında şunları söyledi: “Yapay zeka, ağız sağlığı uygulama şeklimizi dönüştürme, hastalıkları ve durumları tespit edip tedavi etme ve bakım ve tedaviye eşit erişimi artırma sözünü veriyor.”

Sempozyuma 30 ülkeden 300 kişi bizzat katıldı, 120 kişi ise sanal olarak katıldı. Bir dizi cihaz prototipi, hastaya yönelik akıllı telefon uygulamaları ve yapay zeka ile diş hekimliğinin kesiştiği noktada geliştirilmekte olan diğer teknolojileri içeren 65’ten fazla araştırma projesi sunuldu.

5 Şubat 2024

31 Ocak 2024