Dr. Öğr. Üyesi Alaz Pesen Viyana Müzik ve Performans Sanatları Üniversitesi “Laughs in Translation” Etkinliğine Katıldı

29 Nisan 2024

Viyana Müzik ve Performans Sanatları Üniversitesi “Laughs in Translation” etkinliğine davetli konuşmacı olarak katılan İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümümüzden Dr. Öğr. Gör. Alaz Pesen, “Song Translation as Humour” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümümüzden Dr. Öğr. Üyesi Alaz Pesen, 26-27 Nisan 2024 tarihlerinde Viyana Müzik ve Performans Sanatları Üniversitesi “Laughs in Translation” etkinliğine davetli konuşmacı olarak katıldı. Pop şarkıları çevirisinin çeviribilim alanında ülkemizdeki ilk akademik çalışmalarını yapan ve aynı zamanda Türkiye’de ilk “Şarkı Çevirisi” dersini açan Dr. Öğr. Üyesi Alaz Pesen, etkinlikte “Song Translation as Humour” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. Dünya çapında gelişmekte olan bu alanın dünyadaki en önemli öncülerinden Prof. Klaus Kaindl ile de etkinlik kapsamında bir araya gelerek, fikir alışverişinde bulundu.

15/05/2024 09:00

14 Mayıs 2024