Minnesota Üniversitesi (University of Minnesota-USA) ile İyi Niyet Mektubu İmzaladık

28 Mart 2024

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile Minnesota Üniversitesi (University of Minnesota) Hemşirelik Okulu arasında MoU (İyi Niyet Mektubu) imzalandı.

İmzalanan İyi Niyet Mektubu kapsamında; öğretim üyelerinin ve araştırma görevlilerinin değişimi, Lisans ve Lisansüstü programlarda karşılıklı olarak öğrenci değişimi, iki üniversite arasında ortak araştırma projelerinin yapılması, akademik yayınların ve eğitim-öğretim materyallerinin değişimi, akademik konferanslar, ortak dersler, seminerler ve sempozyumlar gibi ortak akademik aktivitelerin düzenlenmesi amaçlanmaktadır.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi İngilizce Hemşirelik Bölümümüzden Prof. Dr. Selda SEÇGİNLİ’nin gerçekleştirdiği görüşmeler sonrasında Amerika’nın en çok öğrenci sayısına sahip 5.  Üniversitesi olan ve 2023-2024 eğitim yılında Amerika’da en iyi Hemşirelik Okulu sıralamasında 6. Sırada yer alan Minnesota Üniversitesi Hemşirelik Okulu ile ikili işbirliği yapılması kararlaştırıldı. Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Yusuf ELGÖRMÜŞ ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Aytolan YILDIRIM ile Minnesota Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Klinik İşler Başkanı (President for Clinical Affair) Jakub TOLAR, MD, PhD ve Hemşirelik Okulu Dekanı Connie White DELANEY, Proff, PhD, RN, FAAN MoU (İyi Niyet Mektubu) imzaladı.

Minnesota Üniversitesi (University of Minnesota) Amerika’da Minnesota Eyaletinde 1909 yılında kurulmuş bir devlet araştırma üniversitesidir. Minnesota Üniversitesi kayıtlı öğrenci sayısı itibariyle Amerika üniversiteleri arasında ilk beş üniversite arasında yer almaktadır.  U.S. News & World Report’a göre, 2022 yılında En İyi Hemşirelik Lisans Diploması (BSN) Programları sıralamasında Minnesota Üniversitesi Hemşirelik Okulu Amerika’daki 690 Akredite Hemşirelik Okulu içinde 10. Sırada ve 2024 yılında 16. Sırada yer almıştır. Üniversitenin Hemşirelik Uygulama Doktora programı (DNP- Doctor of Nursing Practice) ise 2023-2024 eğitim yılında Amerika’da en iyi Hemşirelik Okulu sıralamasında 6. Sırada yer almıştır (https://www.usnews.com/best-colleges/rankings/ nursing-overall).

26 Nisan 2024

24 Nisan 2024