Menü

Prof. Dr. Levent Sevgi, Boston Üniversitesinde Seminer Verecek

20 Şubat 2024

Prof. Dr. Levent Sevgi Boston Üniversitesinde ''Mühendislik Elektromanyetiğinden Elektromanyetik Mühendisliğine Geçişte Gelecek Nesillerin Eğitim ve Öğretimi'' konulu seminer verecek.

Konferans ayrıca karmaşık elektromanyetik problemlerle ilgili modelleme ve simülasyon stratejilerini ele almakta olup, kullanıcı dostu çeşitli sanal araçlar sunmaktadır. Bu araçların çoğu IEEE AP Magazine’de yer almış olup, EM Dalga Teorisi, Antenler ve Radyo Dalgası Yayılımı, EM Saçılım ve Kırınım, Kılavuzlu Dalga Teorisi, Mikrostrip Devre Tasarımı, Radar Kesit Alanı Tahmini, İletim Hatları, Metamalzemeler gibi derslerin eğitim ve öğretiminde oldukça etkilidir.

Elektromanyetik (EM) alanların hayatımızdaki rolü giderek artmaktadır. İletişim, uzaktan algılama, entegre komuta/kontrol/gözetleme sistemleri, akıllı ulaşım sistemleri, tıp, çevre, eğitim, pazarlama, savunma gibi alanlar, EM alanlarının kritik öneme sahip olduğu alanlardan sadece birkaçıdır. Her yerde EM dalgalarla çevrelendikten sonra, geçtiğimiz birkaç on yılda Mühendislik Elektromanyetiğinden Elektromanyetik Mühendisliğine doğru bir dönüşüme tanık olduk. Diğer pek çok konunun yanı sıra, EM mühendisliği, anten tasarımından EM saçılımına, kapalı-açık alan radyo dalgası yayılımından kablosuz iletişime, radar sistemlerinden entegre gözetlemeye, yeraltı görüntüleme teknolojilerinden yeni nesil malzemelere, EM uyumluluğundan nano sistemlere, elektroakustik cihazlardan elektro-optik sistemlere kadar geniş bir yelpazedeki sorunlarla ilgilenmektedir.  Günlük yaşamımızda kullandığımız cihazların çalışma aralığı DC’den Terahertz frekanslarına kadar genişlemiştir. Hem büyük ölçekli (kilometrelerce genişlikte) hem de nanometre boyutlarında EM sistemlerine sahibiz. Bu sistemlerin büyük bir kısmı geniş bantlı ve dijitaldir ve birbirine yakın mesafelerde çalışmak zorundadır, bu da ciddi EM parazit sorunlarına yol açmaktadır. Mühendisler, EM problemleri tasarımın ilk aşamalarından itibaren dikkate almak zorundadır. Bu da güçlü bir matematiksel altyapı (teori), mühendislik deneyimi (uygulama) ve modelleme ve sayısal hesaplamalar (simülasyon) arasında doğru ve akıllıca bir denge kurmayı gerektirir.

İlginizi Çekebilecek Kayıtlar:

12 Şubat 2024