Menü

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü (Türkçe/İngilizce)

Bilgisayar Mühendisliği temel olarak yazılım, programlama ve algoritma ile ilgilenir. Bilgisayar ağları, veri tabanı yöneticiliği ve gömülü sistemler de diğer çalışma alanlarıdır. Bilgisayar mühendisleri, programlama dilleri, yazılım tasarımı ve yazılım – donanım tümleştirmesi eğitimi alırlar.

Bölüm Hakkında

Yazılımların neyi yapabileceği neyi yapamayacağı (hesaplanabilirlik), yazılımların belirli bir görev üzerinde nasıl etkili bir verim gösterebilecekleri (algoritma ve karmaşıklık), yazılımların saklanmış bir veriyi nasıl yazıp okuyabilecekleri (veri yapıları ve veri tabanları), yazılımların nasıl daha akıllı çalışabilecekleri (Yapay zekâ), insan ve yazılımların birbirleriyle nasıl bir iletişim içerisinde olacakları (insan bilgisayar etkileşimi ve kullanıcı arayüzleri) konuları üzerinde ve ASIC, FPGA, devre tasarımı ile donanım-yazılım entegrasyon alanlarında çalışırlar.

Vizyonumuz

İstanbul Atlas Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nün vizyonu, bilgisayar bilimleri ve mühendisliğinde küresel çapta tanınan, yenilikçi teknolojiler üreten ve geleceğin dijital altyapısını şekillendiren bir bölüm olmaktır. Öğrencilerimizi yapay zeka, büyük veri, siber güvenlik ve yazılım mühendisliği gibi alanlarda ileri düzey bilgi ve becerilerle donatarak, onların bilişim dünyasında liderlik etmelerini sağlamak hedefindeyiz. Bölümümüz, akademik mükemmeliyet ile disiplinler arası iş birlikleri oluşturarak, hem araştırmada hem de endüstride teknolojik gelişmelere yön veren bir merkez olmayı amaçlamaktadır.

Misyonumuz

Sorunlar karşısında analitik düşünme ve teknik çözümler geliştirebilen
Günümüzün ihtiyaç duyduğu modern bilgisayar sistemlerini tasarlayabilecek
Takım çalışması ve liderlik özelliklerine sahip bireyler yetiştirmek

Programın gerektirdiği yeterlilikler nelerdir?

Bilgisayar Mühendisliği programına ilgi duyan öğrencilerin,  sayı ve sembollerle akıl yürütme gücüne, bir işi öğelerine ayırıp işlem basamaklarını belirleme becerisine, mantık yürütme ve tasarım yeteneğine sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca dikkatli, sabırlı, kendini sürekli yenileme gereği duyan, araştırıcı kimseler olmaları gerekir.

Program öğrencilerine ne gibi olanaklar sunuyor?

Öğrencimiz, Genel Mühendisliğin ve Bilgisayar Mühendisliği’nin temel derslerini aldıktan sonra uzmanlaşmak istediği alanla ilgi seçmeli dersleri alarak sınıf ortamında elde ettiği birikimi, bilgisini ve becerisini gerçek dünya problemlerini çözmede kullanma olanağı elde edecektir. Programı tamamlayan mezunlarımız, sınırsız potansiyeli olan dinamik disiplinlerinin bütünüyle farkında olarak kariyerleri boyunca bütün topluma değer katmaya sürekli devam edeceklerdir.

Öğrencilerimizin dört yıllık programımız kapsamında uzmanlaşabileceği alanlardan bazıları şunlardır:

  • Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi,
  • Gömülü Sistem Geliştirme
  • Oyun Programlama
  • Bilgisayarlı Görme ve Uygulamaları

Mezunlar hangi alanlarda çalışma olanağı bulabilirler?

İstanbul Atlas Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Programımızda öğrencilerimize, uzmanlaşmak istedikleri alanı seçmeye olanak sağlayacak zengin bir teknik seçmeli dersler havuzu oluşturmuştur. Bilgisayar mimarisi, veritabanı sistemleri, bilgi sistemleri, duyarga ağlar, yapay zeka, nesne yönelimli tasarım, bilgisayar güvenliği, gömülü sistemler, internet teknolojileri, bilgisayarlı grafik ve bilgisayarlı görüntü işleme gibi çok çeşitli alanlarda, geniş laboratuvar imkanlarıyla öğrencilerimizi buluşturuyoruz. Öğrencisine ilgi duyduğu konuda araştırma yapma ve proje geliştirme imkânı sağlayacak olan programımız, eğitimde multidispliner yaklaşımıyla öğrencilerinin mezuniyet sonrasında birikim ve becerileriyle hayata ve iş yaşamına uyum sağlamasını önemser.

Akademik Kadro

Dr. Öğr. Üyesi
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü BaşkanıBilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı

TEL:

1306 (Dahili)
Prof. Dr.
Rektör Yardımcısı

TEL:

1013 (Dahili)
Prof. Dr.

TEL:

1316 (Dahili)
Prof. Dr.
Bilgi Teknolojileri Ana Bilim Dalı Başkanı

TEL:

1321 (Dahili)
Prof. Dr.

TEL:

1401 (Dahili)
Prof. Dr.

TEL:

1331 (Dahili)
Doç. Dr.
Bilgi Teknolojileri Yüksek Lisans Programı (İngilizce) Başkanı

TEL:

1320 (Dahili)
Doç. Dr.

TEL:

1305 (Dahili)
Dr. Öğr. Üyesi

TEL:

1301 (Dahili)
Dr. Öğr. Üyesi

TEL:

1201 (Dahili)
Dr. Öğr. Üyesi

Bahar GÖK *

TEL:

1301 (Dahili)
Dr. Öğr. Üyesi

TEL:

1340 (Dahili)
Dr. Öğr. Üyesi

TEL:

1301 (Dahili)
Dr. Öğr. Üyesi

TEL:

1301 (Dahili)
Dr. Öğr. Üyesi

TEL:

1201 (Dahili)
Öğr. Gör.

TEL:

1333 (Dahili)
Arş. Gör.

TEL:

1301 (Dahili)
Arş. Gör.

TEL:

1309 (Dahili)
Arş. Gör.

TEL:

1324 (Dahili)

TEL:

1338 (Dahili)

* Kurum Dışı Görevlendirme