Menü

Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü (İngilizce)

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öncelikle matematik, temel bilimler ve temel mühendislik alanlarında güçlü bir altyapı vermeyi, öğrencilerin elektrik-elektronik alanındaki mühendislik problemlerini tanımlayabilmesini ve ilgili disiplinlerde analitik düşünerek çözüm bulmasını hedeflemektedir.

Bölüm Hakkında

Bunun dışında öğrencilerimiz günlük mühendislik uygulamaları için gerekli teknikleri, ekipmanları ve modern iletişim araçlarını etkin bir şekilde kullanabilecektir. Programımızın en belirgin avantajı Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’ndeki çeşitli bölümlerden yararlanarak çok disiplinli alanlarda çalışma kapasitesine erişebilmesidir.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Programı’nın amacı,

• Elektrik ve elektronik alanlarında yeterli genişlik ve derinlikte temel mühendislik ve mesleki birikimi olan, 

• Bilgisini tasarım ve uygulamaya dönüştürebilecek kadar özümsemiş, 

• Ulusal ve uluslararası önemli kurum ve firmalarda çalışma olanağı bulabilen, kendi işyerini açabilen, lisansüstü öğrenim ve araştırma geliştirme çalışması yapabilecek, 

• İlgili alanlarındaki gelişmeleri takip edip, yenilikçi fikirler üretebilen ve uygulayabilen, elektrik elektronik mühendisleri yetiştirmektir. 

Programın gerektirdiği yeterlilikler nelerdir?

Atlas Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü tercih edecek adayların analitik düşünme ve problem çözme yeteneğine sahip, merak etme duygusu güçlü, dikkatli, sabırlı, kendini sürekli yenileme gereği duyan, araştırıcı bireyler olmaları gerekir.

Program öğrencilerine ne gibi olanaklar sunuyor?

Öğrencilerimize ilk yıl ağırlıklı olarak temel bilimler dersleri verilecektir. İkinci sınıf itibariyle Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nin temel derslerini almaya başlayacak öğrencilerimiz eğitimlerinin son iki senesinde uzmanlaşmak istediği alanla ilgili seçmeli dersleri alarak sınıf ortamında elde ettiği birikimi, bilgisini ve becerisini gerçek dünya problemlerini çözmede kullanma olanağı elde edecektir. 

Öğrencilerimize bölümümüz laboratuvarlardan faydalandıkları kadar sektörel iş birlikleri ile sanayimizin ve üniversite dışı paydaşlarımızın da imkanlarından faydalanma imkanı sunularak, temel mühendislik kavramlarının yanında elektrik, elektronik, devre ve sistemlerinin tasarım ve analizi, haberleşme sistemleri, elektrik enerji sistemleri ve tesisleri, elektrik makineleri, güç elektroniği ve donanım tasarımı gibi konularda ileri düzeyde eğitim-öğretim alma imkânı sunulmaktadır.

Bir mühendisliği programının en önemli unsurlarından biri de el becerilerinin ve mesleki pratik becerilerin geliştirilmesidir. Bu amaçla Atlas Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde en az 24 saatlik laboratuvar çalışması ve en az 60 gün staj yaptırılmaktadır. Öğrencilerimize Bölüm Staj Komisyonu tarafından staj yeri bulma konusunda yardımcı olunacaktır. Ayrıca değişim programları, çift anadal, yandal ve sertifika programları ile kendilerini sürekli geliştirebileceklerdir.

Mezunlar hangi alanlarda çalışma olanağı bulabilirler?

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Mezunlarımız tüketici elektroniği, haberleşme sistemleri, gömülü sistemler, endüstriyel kontrol ve otomasyon uygulamaları, enerji üretimi ve dağıtımı, otomotiv sanayi, internet servis sağlayıcılığı ve savunma sanayi alanlarında faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerde, büyük ölçekli ulusal ve uluslararası firmalarda çalışabilirler.  Kendi bireysel ilgi ve tercihlerine bağlı olarak, mezunlarımız bu şirketlerde araştırma ve geliştirme, tasarım, üretim, satış sonrası hizmetleri, proje geliştirme ve yönetimi gibi çeşitli görevlerde bulunabilir. Bu görevlerin yanı sıra mezunlarımız araştırma merkezlerinde ve üniversitelerde akademisyen olarak da çalışabilirler.

Akademik Kadro

Prof. Dr.
Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü (İngilizce) BaşkanıElektrik Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı

TEL:

1323 (Dahili)
Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü (İngilizce) Öğretim ÜyesiBiyomedikal Mühendisliği Bölümü (İngilizce) Öğretim ÜyesiElektrik Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı (İngilizce) Öğretim Üyesi

TEL:

1301 (Dahili)
Prof. Dr.

Belma ÖZBEK

Diğer Kurumlardan Ders Veren Öğretim Üyesi
Prof. Dr.

Sevtap Yıldız ÖZBEK

Diğer Kurumlardan Ders Veren Öğretim Üyesi
Prof. Dr.

Zerrin ŞENTÜRK

Diğer Kurumlardan Ders Veren Öğretim Üyesi
Dr. Öğr. Üyesi
Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü (İngilizce) Öğretim ÜyesiElektrik Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı (İngilizce) Öğretim Üyesi

TEL:

1301 (Dahili)
Dr. Öğr. Üyesi
Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü (İngilizce) Öğretim Üyesi

TEL:

1312 (Dahili)
Arş. Görevlisi
Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü (İngilizce) Araştırma Görevlisi

TEL:

1301 (Dahili)