Histoloji ve Embriyoloji Yüksek Lisans Programı

Yüksek Lisans Programı Histoloji ve Embriyoloji Bilim alanında eğitim verilen bir lisansüstü eğitim programıdır. Bu program, öğrencilere insan vücudunda bulunan temel histolojik dokular ve organların histolojik yapılarını fonksiyonlarıyla bağlantı kurarak güncel ve moleküler işleyişlerini öğretmek amacıyla programlanmış bir yüksek eğitimdir.

Programın amacı Histoloji ve Embriyoloji bilim alanı doğrultusunda ulusal ve uluslararası düzeyde yarışabilecek yetkinlikleri kazanmış öğretim elemanı ve bilim adamı yetiştirmektir. Program ilk öğrencilerini 2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz döneminde almış ve bu öğrencilerin eğitimi devam etmektedir.

Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı eğitim ve öğretim programında yer alan dersler ve içerikleri, güncel kitap ve bilimsel araştırmalarla ortaya konan bilgilerden oluşmaktadır. Bu programda yer alan seçmeli veya zorunlu dersler ve gerçekleştirilen seminerler, alanında deneyimli öğretim üyeleri tarafından verilmektedir. Tezli yüksek lisans programımız 4 yarıyıllık eğitim ve tez hazırlama dönemlerinden oluşmaktadır. Programı bitiren adaylara Histoloji ve Embriyoloji alanında yüksek lisans diploması verilir.

Mezunlarımız Histoloji ve Embriyoloji anabilim dallarında istedikleri takdirde doktora programına devam edebilirler, üniversitelerde öğretim elemanı olarak görev alabilir veya özel sağlık sektöründe çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler.

Ayhan BİLİR

Anatomi Yüksek Lisans Programı Öğretim ÜyesiHistoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalı BaşkanıTıp Fakültesi Öğretim Üyesi

Neşe Ünlü LORTLAR

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi